Kinderboerderij Skik Hoogkarspel

Weblog waarin nieuws en foto's worden gepubliceerd om belangstellenden te informeren over de Educatieve Kinderboerderij Skik in Hoogkarspel.

vrijdag 19 september 2008

De hooiwagen is er al.

Kijk nou toch! Voordat het hooi in de hooiklamp ligt, staat de hooiwagen al klaar. Hooiwagens worden steeds minder talrijk. Wanneer men op de foto klikt, wordt de foto beeldvullend.

vrijdag 12 september 2008

Sponsorfietstocht en Dag van het Platteland

Zaterdag 6 september was het om 7.00u ’s morgens al druk bij de kinderboerderij. De Rabobankfietstocht, de Dag van het Platteland en de laatste grondwerkzaamheden aan het buitenterrein stonden deze dag op het programma. Het weer was goed! Wel veel wind voor de fietsers maar dat mocht de pret niet drukken. Lilian Rood en dochter Laura, Janny en Simon Oudt, Lex Ruijter, Ari Dekker met schoondochter in wording Kim en haar vriendin Rosalie uit Andijk, Beda Koomen (jaarlijks inzetbaar!), Nick van Leijen met vriend Jelle hebben er samen weer een heel sportieve en gezellige dag van gemaakt en…natuurlijk zeker €250,-- voor de kinderboerderij verdiend!! Wie weet wordt dit bedrag met de joker nog verdubbeld. De organisatie van de Rabobank was weer prima! Allemaal uitgerust met een overlevingspakket en onderweg ook lekker verwend! Rabobank..heel erg bedankt voor deze leuke dag en het mooie bedrag van €250,-- voor onze Stichting: Educatieve kinderboerderij Hoogkarspel.

Piet Ooteman en Karin Braakman waren de hele dag in touw voor de Dag van het Platteland. Jacques Doedens, bedrijfsleider van Welkoop, Agrifirm uit Zwaagdijk had onze medewerking hiervoor gevraagd.

Alle grondwerkzaamheden zijn nu afgerond door Dirk van Kampen en Jan Sijm, Nico Baas van de Gouw heeft de grond gefreesd, Freek de Hartog uit Hoogkarspel van Loonbedrijf Huisman uit Venhuizen, heeft de grond gevlakt en uiteindelijk, na nog een keer frezen door Nico Baas ook ingezaaid. Het terrein ziet er nu gelikt uit en nu wachten op de groene grasmat.



zaterdag 6 september 2008

Het terrein ziet er 'gnappies' uit!

Op zaterdag 6 september kwam de firma Huisman, loonbedrijf te Venhuizen, de weide vlakken en inzaaien. Nadat het terrein maandenlang werd overwoekerd door o.a. grassen, distels en brandnetels is in drie weken tijds daar een einde aan gekomen. Ook werd er op deze dag een stalen brug, geschonken door sloopbedrijf Pim Vriend, over de vijver geplaatst. De man met schop verdient een lintje. Klik op de foto hierboven voor een beeldvullende vergroting. Filmpje
Foto's

vrijdag 5 september 2008

De hooiberg nadert zijn voltooiing

Wat vormgeving betreft is de kapberg het hoogtepunt van alle bouwsels op het terrein. Een fiere haan heeft er zijn vaste stek gekregen en laat mens en dier weten uit welke richting de wind waait. In de fotoreportage is te zien waar de haan over waakt. Het is een halfbeschutte ruimte met een hooizolder. Waterkraan, gootsteen en elektra moeten nog gerealiseerd worden en dan is de deze klus geklaard. We zijn er erg blij mee. De kinderboerderij is een beeldbepalend object rijker.