Kinderboerderij Skik Hoogkarspel

Weblog waarin nieuws en foto's worden gepubliceerd om belangstellenden te informeren over de Educatieve Kinderboerderij Skik in Hoogkarspel.

zaterdag 22 november 2008

Geitjes op stal






Op 22 november om 11 uur 's morgens kon de kinderboerderij 4 zwarte geitjes verwelkomen. Precies op de ochtend dat de baaltjes hooi van Wil Hartog arriveerden. De stal ruikt nu echt naar stal.


' Nôh, wat lucht 't hier lekker'

vrijdag 21 november 2008

Genomineerd voor Kern Met Pit

De Nederlandse Heidemaatschappij ondersteunt met geld en adviezen bijzondere initiatieven vanuit de burgerij. Het werken met vrijwilligers plus een doortimmerd plan wat betreft financiering (o.a.sponsoring door bedrijven en geldinzamelingsacties) zijn daarbij erg belangrijk.
De plannen van onze Stichting Kinderboerderij Hoogkarspel zijn getoetst en zo werd de oprichting van de kinderboerderij opgenomen in hun lijst van projecten die, zoals omschreven staat, de leefbaarheid van woonkernen verbeteren.
Op 17 december komt oud-minister Pieter Winsemius met een delegatie namens
Kern met Pit beoordelen of dit project de landelijke wedstrijd Kern Met Pit gaat winnen. We zijn namelijk hiervoor genomineerd. Dit het is toch iets om trots op te zijn!!!

Als het hek staat.........


Nu, half november, staat er een gedeelte van de afrastering. Als het hek er staat kunnen we wat dieren naar buiten sturen.
Op het buitenterrein timmert Loek Kroon de konijnenhokken.
De firma N.A.G. bevestigt nieuwe goten aan de grote schuur. Piet Jong verheugt zich op de komst van 3 geitjes. Het strobed ligt al opgeschud klaar.

In de boerderij worden de werkruimtes ingericht, kasten getimmerd (ook door Loek) en de medewerkers beginnen wat zenuwachtig te worden. Ze willen nog zoveel mogelijk klaar krijgen vóóóóór de jury van Kern met Pit komt kijken.

Klik hier voor foto´s van enkele werkzaamheden
nieuwe hek, nieuwe goot, hooi halen bij Wil Hartog, komst van 4 geitjes.