Kinderboerderij Skik Hoogkarspel

Weblog waarin nieuws en foto's worden gepubliceerd om belangstellenden te informeren over de Educatieve Kinderboerderij Skik in Hoogkarspel.

dinsdag 21 april 2009

Extra Cheque voor de Kinderboerderij

Tekst overgenomen uit het Noord-Hollands Dagblad:

Nadat de Kinderboerderij Hoogkarspel eerder al een prijs won als 'Kern met Pit', kwam donderdagavond een tweede verrassing: Een cheque van 1500 euro. Bijeengebracht door de verkoop van de handwerken van de dames van De Goede Doelenclub. Dit meldt het Dagblad voor West-Friesland.

Zo werd het een Hoogkarspels cadeau voor een Hoogkarspels initiatief. De Goede Doelenclub bestaat uit een groep krasse dames met vaardige handen, dat al 20 jaar met eigen breiwerk, naaiwerk en borduurwerk mooie spullen aan de man brengt. De opbrengst is dan weer bedoeld voor de goede doelen in de eigen woonkern.

Volgens Gerda Veerman van de groep leed het geen twijfel dat de dames vorig jaar al besloten al hun handwerk te verkopen voor de nieuwe kinderboerderij. Dankzij enkele donaties kon het bedrag uiteindelijk worden afgerond op 1500 euro.

De overhandiging van die cheque aan het bestuur van de stichting kwam op een strategisch moment, aangezien in de schuur een groep inwoners van het dorp een kijkje kwam nemen. Niet zonder reden, aangezien de kinderboerderij hard op zoek is naar vrijwilligers die willen meehelpen.

Dat geldt volgens voorzitter Ari Dekker niet alleen voor de verzorging van de eerste dieren. Ook voor het beheer en het onderhoud, en het toezicht wordt een beroep gedaan op dorpsgenoten.

zaterdag 11 april 2009

Bijeenkomst van alle vrijwilligers


Op donderdagavond 16 april om half acht is er gelegenheid om wensen en mogelijkheden in te vullen. Het bestuur informeert op deze avond de vrijwilligers en zal het beheer voor nu en in de toekomst duidelijk maken. De schuur is vanaf kwart over 7 geopend. Koffie, thee en limonade staat klaar.

donderdag 9 april 2009

Kinderboerderij op de radio


De kinderboerderij had het programma De Hulplijn benaderd om te proberen een vlaggenmast te bemachtigen. In dit programma van Hans van Willigenburg op Radio Noord-Holland was Karin Braakman te horen in gesprek met Hans om het verzoek toe te lichten. Binnen een half uur kwam er al een reactie van hoveniersbedrijf Tuinallure te Opmeer. In het rechter menu zijn de geluidsfragmenten te beluisteren.

woensdag 8 april 2009

Noord-Hollandse Blauwe


Sinds 6 april hebben we 7 kuikens van dit oud-hollandse hoenderras. Af en toe warmen ze zich onder een lamp. Wie meer weten wil over deze kipjes klik hier.