Kinderboerderij Skik Hoogkarspel

Weblog waarin nieuws en foto's worden gepubliceerd om belangstellenden te informeren over de Educatieve Kinderboerderij Skik in Hoogkarspel.

maandag 28 februari 2011

Koop een kinderboerderijpaspoort en scoor gratis toegang


Breng je graag een bezoekje aan de kinderboerderij? En kun je maar niet genoeg krijgen van al die beesten? Dat treft!

Door Stichting Kinderboerderijen Nederland wordt het Kinderboerderijenpaspoort uitgegeven. Dit paspoort bevat vrijkaarten voor 24 dieren- en attractieparken ter waarde van zeker 200 euro! Kinderen tot en met 13 jaar krijgen gratis entree als ze de vrijkaart(en) inleveren bij de kassa van de betreffende parken. Maar dat niet alleen. Met de aankoop van een kinderpaspoort steunen de kopers van het paspoort onze kinderboerderij! Want de opbrengst van elk door Skik verkocht paspoort is voor SKIK.!! De paspoorten zijn te verkrijgen bij onze kinderboerderij voor €20,-. PDF downloaden om de aanvraag uit te printen en in te vullen. Inleveren bij Skik a.u.b. Wij dragen zorg voor de afhandeling. Klik hier op de Paspoortposter.


dinsdag 22 februari 2011

Terugblik op de Stamppotavond voor de vrijwilligers

Stamppotavond tussen de dieren in kinderboerderij SKIK in Hoogkarspel

De vrijwilligers van SKIK zijn op 2 februari 2011 verwend met overheerlijke stamppotten. Zij hadden de keuze uit liefst 4 menu’s (boerenkool, hutspot, zuurkool en hete bliksem) die als een buffet in de kantine stonden geserveerd. De stamppotten waren door vrijwilligers thuis gekookt en warm meegenomen naar de boerderij. Alleen de worsten werden ter plekke nog warm gemaakt. Ook gehaktballen stonden in een grote pan met jus klaar voor afname. Deze overheerlijke jus maakte de maaltijd compleet! Het serveerwerk werd met veel elan gedaan door de maatschappelijke stagiaires. Bij binnenkomst was er voor iedereen een glas warme glühwein. Hiermee werden de handen gewarmd en kwam het gesprek op gang. Na de vorige vrijwilligersavond waarbij toen de erwtensoep (in West-Friesland noemen we dit snert) op tafel kwam, werd er weer lekker bij gekletst. In een kinderboerderij waarin iedereen zijn of haar taak en dag heeft, zien sommige vrijwilligers elkaar weinig of nooit. Ook nieuwe vrijwilligers kunnen op deze manier kennis maken met hun SKIK-collega’s. Hoewel de truien en jassen aanbleven op deze winterse avond voelde de avond als een warme deken. Door het bestuur zijn de werkzaamheden en actuele zaken doorgesproken en had iedereen de gelegenheid om zijn of haar zegje te doen. Kinderboerderij SKIK is een organisatie die volledig draait op vrijwilligers. Als startende onderneming moet er nog veel werk verricht worden om de zaken soepel en duidelijk voor iedere vrijwilliger te regelen. Veel mensen betekent ook veel wensen. We kijken naar wat werkt en niet werkt. Het benoemen van knelpunten maar vooral genieten van de vele pluspunten en vooral de trots uitstralen om SKIK-medewerkeer te zijn, is een belangrijk doel van deze vrijwilligersavonden. De barbecue staat alweer voor juni op het vrijwilligersmenu gepland

Karin Braakman-Brieffies (vrijwilliger SKIK Hoogkarspel)

foto's.