Kinderboerderij Skik Hoogkarspel

Weblog waarin nieuws en foto's worden gepubliceerd om belangstellenden te informeren over de Educatieve Kinderboerderij Skik in Hoogkarspel.

donderdag 3 maart 2011

Pasgeboren dwerggeitjes.


Er is weer nieuw leven! Omdat we ons, vanwege de Q-koorts, aan nogal wat veiligheidsvoorschriften dienen te houden, o.a. het sluiten van de kinderboerderij gedurende 14 dagen vanaf de bevalling, hebben we besloten dit jaar geen geiten op SKIK te laten dekken, maar hebben we gekozen voor een andere manier om toch in het voorjaar wat jonge beestjes in de wei te hebben.
We hebben Martin Koopman van fokbedrijf "De Streekhoeve" te Westwoud benaderd met de vraag of we bij hem twee drachtige geiten konden aanschaffen en bij hem te laten bevallen. Dat was mogelijk en inmiddels zijn er vier jonge geitjes geboren bij hem op de boerderij, die vanaf 2 maart te bewonderen zijn op de kinderboerderij.

Moeder geit Naisa van de Streekhoeve, geboren 28 februari 2009, is bevallen op zondag 13 februari 2011 van twee mooi getekende bruin-witte geitjes; moeder geit Jacky van de Streekhoeve, geboren 13 maart 2007, is bevallen op zondag 13 februari 2011 van twee wit-zwart gestippelde geitjes (één meer zwart dan wit) .

De namen voor de kleine geitjes mogen door kinderen worden bedacht.

Formulieren hiervoor zullen zo spoedig mogelijk op de kinderboerderij aanwezig zijn.

Dit zijn de foto's van de geitjes.