Kinderboerderij Skik Hoogkarspel

Weblog waarin nieuws en foto's worden gepubliceerd om belangstellenden te informeren over de Educatieve Kinderboerderij Skik in Hoogkarspel.

maandag 30 mei 2011

Kinderboerderijenweekend geslaagd.




Ondanks de stevige wind was er voldoende belangstelling om er een gezellige dag van te maken. De slingers hingen want feest moet gevierd worden. Kinderen en volwassenen konden hun vragen stellen aan de deskundigen. Jan van Hout van de opgezette dieren heeft waarschijnlijk de meeste vragen beantwoord. Jan de Bruin van de zeldzame huisdierrassen vertelde zijn verhaal aan ieder die dit wilde horen.. Maureen v.d. Gulik en Ayla de Rijk uit Westwoud en Oosterblokker vertelden over de muizen. Tonia uit Julianadorp is een begrip. Zij kent de rat beter als geen ander. Koos is een échte konijnenman. Marije de Heer is caviafokster en hield haar betoog over cavia’ s. Ook voor verdwaalde jonge haasjes is zij het opvangadres. Mychel Cornelissen en zijn vriend Patrick zijn gek op schildpadden, vissen, wandelende takken, etc… en zij vertelden daar graag over. De vissen werden als vanouds door Paul Sierkstra van de hengelsportvereniging gepromoot. Baldi Dekker was helaas maar kort aanwezig. Buiten stonden Kees Deken voor de geiten en Piet Ooteman voor de schapen, kippen en hoenders. Matthijs de razende reporter van RTV N-H bracht i.v.m. het 12 ½ jarig jubileum van De Ochtend-uitzending een bezoek aan SKIK en overhandigde ons een feesttaart.
Camila, Fianna en Lucien én natuurlijk alle andere helpende vrijwilligers héél hartelijk dank voor jullie inzet.
Dirk Temme maakte een filmpje.
Hij maakte ook een opname van RTV-NH. Enkele bestuursleden werden geïnterviewd.
Er zijn ook foto's genomen.

vrijdag 27 mei 2011

Kinderboerderijen weekend zondag 29 mei



Skik doet mee aan het Kinderboerderijenweekend, maar uitsluitend op

zondag 29 mei van 14.00 u. tot 17.00 u.

Voor deze middag zijn allerlei deskundige mensen uitgenodigd die kinderen en volwassenen iets kunnen vertellen over bepaalde diersoorten die bij SKIK aanwezig zijn. Zij fokken met deze dieren of weten door interesse héél véél van dit dier af.
Als je dus meer wilt weten over konijnen, kippen, ratten, vissen, bijen, gerbils, wandelende takken, schildpadden, cavia’s, muizen, hamsters, parelhoenders, pauwen, geiten, schapen, duiven, volièrevogels etc…en vooral over het goed verzorgen van deze dieren kun je je vragen rechtstreeks stellen aan deze mensen.
Ook vragen over zeldzame huisdierrassen kunnen gesteld worden en wat er zoal komt kijken bij het opzetten van een dood dier. Ook hiervoor zijn deskundigen uitgenodigd! Heel interessant!
Link naar de site van Kinderboerderijenweekend

zaterdag 21 mei 2011

Pasen op Skik

Talloze enthousiaste kinderen zochten naar paaseitjes op de kinderboerderij. De paashaas had het druk, maar deed het met veel plezier. Foto's.Link