Kinderboerderij Skik Hoogkarspel

Weblog waarin nieuws en foto's worden gepubliceerd om belangstellenden te informeren over de Educatieve Kinderboerderij Skik in Hoogkarspel.

zondag 25 mei 2014

Kinderboerderijweekend



Met tal van activiteiten trok Skik heel wat bezoekers naar het terrein. Op het pad stond o.a. Baldi Dekker met bijen en honing.Op het veld bij de ingang van de boerderij kon men tegen betaling een rondje rijden op de pony. Er was schepijs, een sjoelbak met dierfiguren, voorlichting over hoenders en hengelen, een ezel, twee alpaca's, dames met een spinnewiel, een hele winkeluitstalling van Van der Kroon, her en der wat fancyfairachtige spelletjes om de kas te spekken. Het schaapscheren was toch wel weer een hoogtepunt. Alle lof voor de vrijwilligers, maar met name moederoverste Karin Braakman-Brieffies. Om alles voor elkaar te boksen was ze al om half zes uit bed gesprongen (waarvan geen foto) 
Foto's van deze geslaagde en zonovergoten middag klik Hier

Een uitgebreider verslag, klik hier op Kinderboerderijnieuws.


INFORMATIE OVER KINDERBOERDERIJ-PASPOORT 

donderdag 22 mei 2014

Bijen en eenden

Omdat nieuwe koninginnen de nestkast verlieten, vertrok ook een deel van het volk. Een bereidwillige imker kon met assistentie de hele volksverhuizing in goede banen leiden. Topfotograaf Ton Hoogeboom was ter plaatse, zodat we nu de plaatjes nog hebben. Hij was ook getuige van de tewaterlating van de eendenpullen. Een eendenpaar had op de kinderboerderij een groot aantal eieren uitgebroed. 
Foto's van de bijen, klik hier, 
foto's van de eendjes.klik hier.

woensdag 7 mei 2014

 

Kinderboerderijnieuws van 5 mei 2014 klik hier.

Kinderboerderijnieuws met o.a. Tweede Paasdag, oproep zondagmiddag,  kinderboerderij- weekend, kinderboerderijpaspoort en brandrode runderen..